24 timer…

Cirka så lang tid gik der så, for mit vedkommende, fra jeg åbnede munden om emnet ‘juridisk garanti for konsekvensfri sex’. Så blev det en vis Rasmus Møller for meget.
Vi citerer:

Hvor er trangen til ligestilling i dette indlæg? Det eneste jeg kan læse er et 100% biased indlæg fra en selvproklameret “feminist”, der ligesom sine “søstre”, elsker at mandebashe.

Det er egentlig sjovt som du formår at dreje debatten over på noget helt andet, end det den udsprang af. Du taler i en stor bue udenom hvad det faktisk drejer sig om – Det at der findes kvinder, der bruger mænd til at blive gravide, uden at de indvier donorfaren i deres projekt.

Desuden skriver du om ubehaget ved en fysisk abort, men det er IKKE det der bliver diskuteret, eller har du ikke fulgt ordentligt med i debatten?

Og Anna, ved du hvad et uønsket barn koster?

Et evt. traume, og mindst 300.000 kr. i børnebidrag over 18 år, og så kan kvinden oven i hatten få hjælp af staten og retssystemet, til at inddrive pengene, hvis de ikke betales. Men til gengæld kan vi trække det fra i skat!

Og stil med resten af indlægget, skal du da også have en GIF med!

Rasserdrengen underskriver med et fint selvportræt som vi pligtskyldigst viderebringer:

bXsuFBV

…Og han har jo ret, den gode Rasmus. Der er ganske mange mennesker der ytrer sig vældig meget uden at tænke sig om. Det kan vi ikke være uenige om.
I Rasmus’ tilfælde forstår vi, at det er traumatiserende – intet mindre – når der lige pludselig er noget der ikke drejer sig om én selv, men om et andet menneske – et barn.
Derfor synes Rasmus også at det er fair brug af cirka hele Danmarks, den lovgivende forsamlings, og etisk råds tid, at diskutere hvordan vi beskytter ham imod det almindelige menneskelige livsvilkår, at den måde ens liv udformer sig på,  påvirkes af andre menneskers valg – særlig når man selv lader være med at træffe nogen aktive valg, men selv da kan det faktisk ske. Eksempel:
Det faktum at statistisk set temmelig mange kvinder, hver eneste dag, stort set uden at kny, opfostrer børn alene efter at far fik kolde fødder (efter 12. uge) – eller på godt gammeldags dansk, efter at farmand tog det valg at fucke hende og sit eget barn over og skred – det er ikke relevant i Rasmus’ verden. Det er heller ikke relevant for Rasmus, at også enlige kvinder idag  kan få fertilitetsbehandling med anonym donor (til mange mænds store vrede – ta’r hun hele ansvaret selv, er det nemlig også galt).
Der er noget der er meget vigtigere, må vi forstå: nemlig de dér par tilfælde hvor en mand har haft sex med en fremmed kvinde uden at bruge prævention, fordi ‘hun sagde at…’ og derfor er havnet i fedtefadet, eventuelt fordi kvinden viste sig at have lumske babybagtanker. Fordi en person man ikke kender er super duper god nok at kneppe med uden prævention, og kan stoles 100% på, helt til det punkt hvor man lægger ansvaret for egen fertilitet (og sit helbred) i hænderne på hende. Eller vent… bare ikke hvis hende her one-nighteren så ender med at træffe en anden beslutning end den man i situationen ikke selv gad at træffe.

Hvis det er en trøst, Rasmus, så er Stephen Moffat enig med dig. Som ordene bliver lagt i munden på Doctoren (den stakkels misbrugte Doctor) i ‘Kill the Moon’ (a.k.a. “abort-skyld-med-skyld-på”):

“It’s your Moon, womankind, it’s your choice.”

Eller, som oversat i flickfilosophers review af episoden (linket ovenfor):

“Because I don’t get to make the decision entirely on my own, I want no part of the decision-making process whatsoever, regardless of whether you would like my input. It’s not our problem — it’s your problem. You deal with it.”

I det mindste er Doctoren ærlig om hvis problem han synes det er. Og deale, det gør Clara så, hvorefter samme Stephen Moffat i meget tynd Doctor-bodysuit arrogant kommer valsende ind bag efter og klapper hende på hovedet fordi:

“I knew you’d make the right decision.”

Og så er vi inde ved sagens kerne: den kvindelige kropslige autonomi. Som er fin-fin, men kun så længe hun udøver den på mandens præmisser (barnet, det levende væsen hvis potentiale manden i denneher lignelse i sin tid frivilligt har leveret, er stadig usynligt. Ved Rasmus mon hvordan sådan en lille bebs-tingest ser ud?) (Hint: det er ikke en mærkelig drage der kommer ud af månen).

Nå. At de dér 150 kr, trods alt, også er noget der går Rasmus vældig meget på, lægger han dog heller ikke skjul på.
Det er nemlig kvinden der ‘inddriver pengene’ kan vi forstå.
Man får sådan et sjovt billede af en slags ond kvindelig graviditetsfoged, der med is i stemmen fortæller flyttefolkene hvilke af Rasmus’ møbler de skal rende med.

divorcewitch

Barnet, det voksne ansvar? Nope, stadig usynligt. Ikke eksisterende. Det er åbenbart kropumuligt at vedkende sig børns eksistens som individer, endsige anerkende deres rettigheder nok til, at forstå at det er barnets penge der inddrives. Moderen modtager børnebidrag på barnets vegne (det meste de facto betalt af staten). Og hvis du ikke hoster op, ja, så inddriver staten det på barnets vegne.

(Tilføjelse 17.02.16: Det gælder også hvis det er mor der skrider – så skal hun også hoste op for at hjælpe enlig-far med at forsørge deres fælles barn. Det er bare noget sjældnere at konstellationen ser sådan ud.)

Gud ved hvad det næste er det dér segment af forurettede boychildren finder på – at det er døduretfærdigt at man som voksen også selv skal betale husleje, vaske sit eget tøj og lave sin egen mad?

Eller… vent lidt, det har de jo allerede brokket sig over.

sammich

For fanden hvor er det godt at flertallet af mænd er ordentlige voksne mennesker. Jeg tør ikke tænke på hvordan det ville være hvis de alle sammen var Klaus Riskjær & Co. Jeg ville nok totalt miste lysten til sex, kort efterfulgt af livsviljen.

Tak til Rasmus Møller.

input

2 tanker om "24 timer…"

 1. Der er en gruppe til, der er usynlige i denne debat: De mænd, der ikke vil bruge gummi. Der er mange af dem. Der er endda mænd, der hiver et gummi af efter man har givet dem det på (måske tror de, at man ikke opdager det?). For dem ville det jo være en klar tilskyndelse til at dyrke mere usikker sex, hvis de bare kunne sætte deres X på et stykke papir og fraskrive sig ansvaret for deres egen uansvarlighed.

  Derudover mangler jeg eksempler på kvinder, der “narrer mænd til at gøre dem gravide”. Jeg har aldrig hørt om én, bare én eneste, der har gjort det. Det foresvæver mig, at de er skræmmebillder, narre-fertilitetskort, som mændene hiver frem, når de bliver tvunget til at forholde sig til konsekvenserne af deres egen opførsel.

  Hvis de er så chokererede over, at man kan gøre en kvinde gravid ved at have usikker sex med hende, skulle de måske have en ny omgang sexualundervisning (og en tudekiks).

  Når det så er sagt, synes jeg, at det er ærgerligt, at en debat, der egentlig er reel nok (nemlig at biologien er sådan indrettet, at kvinder bærer fostre i deres kroppe, og mænd ikke gør og derfor ikke har vetoret i beslutningen om, hvorvidt et barn kommer til verden) drukner i hysteriske små drenge, der hyler op om, at der vistnok var én engang, der blev narret af en kvinde, der sagde, at hun brugte prævension uden at gøre det. Og så er det jo en frygtelig trussel for alle mænd, for alle kvinder er jo som bekendt utilregnelige og upålidelige (hvorfor det er en fantastisk god idé at tage deres ord for, at de både bruger prævension og er fri for kønssygdomme)…

  • Jeg har også undret mig over at det slet ikke diskuteres hvor tit man som kvinde i ‘casual sex’ situationer oplever, at manden ikke vil bruge kondom, eller forsøger at komme til uden. Jeg har selv oplevet det to gange (han blev pænt løftet af!). Og så har vi ikke engang talt om hvor ofte man hører brok over at kondom lissom gør at man ikke kan mærke noget, og ‘bruger du ikke noget?’ – og det selvom det i øvrigt også kun er kondom der beskytter mod kønssygdomme.

   Der er helt sikkert enkelte kvinder der gør det her med at liste sig gravide, jeg har også hørt om et enkelt tilfælde (i et fast forhold), og det er sgu ikke for på nogen måde at bagatellisere at det er uetisk og et kæmpe svigt når det sker indenfor et parforhold hvor man har en fast aftale om at man ikke vil have børn. Det er bare ikke noget man kan lovgive sig ud af, lige så lidt som man kan, eller bør, lovgive sig ud af de partnere der pludselig får kolde fødder i niende måned, og efterlader kæresten med fodbold på maven eller babyen i armene. Hvad folk finder på af underlige nederdrægtigheder er lissom bare langt mindre vigtigt end det faktum, at når man har været med til at lave et barn så har man et ansvar for det barn, og hvordan partneren gebærder sig kommer da virkelig i anden række. Og når det kommer til mere løse seksuelle bekendtskaber… jamen ja, buhu, cry me a river, hvis kvinder er så skide uberegnelige, hvorfor er det så konsekvent sådan en god idé at overlade alle bekymringer om prævention og beskyttelse mod kønssygdomme til et tilfældigt damebekendtskab?
   Det er SÅ beskæmmende at barnet for de her brokkehoveder tilsyneladende bare er en detalje i deres raseri mod den kvinde der har ‘narret dem’ ved at benytte sig af deres uansvarlige omgang med egen fertilitet. Der er i udgangspunktet tale om et ikke-problem som man let kan gardere sig imod, og alligevel synes dette her segment af mænd, at fucking etisk råd og samtlige medier skal til at diskutere det.
   Så bliver det bare ikke mere priviligeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *