Tre gode – og tre mindre gode – grunde til at 3D stinker

Avengers nærmer sig, Prometheus er på trapperne. Jeg kan købe billetter allerede nu til begge film… hvis jeg altså vil se dem i 3D.

DET VIL JEG IKKE!

*HULKSMASH*

Martha, nu skal du holde op med at brokke dig så meget. 3D er jo bare et ekstra krydderi på den filmiske smagsoplevelse…

1) Det er en ligegyldig teknik! Medmindre du laver en film om objekter, der flyver ud i hovedet på en sal fuld af betalende gæster, så bidrager 3D ikke med noget som helst til en films plot.

Jeg ville gerne sige, at det naturligvis ikke er teknikkens skyld, men 3D-films bagmænd der ikke bruger teknikken bedre, men hvordan kan du bruge 3D til at fremme et plot?! Padmes mistede vilje til at leve ville ikke have givet mere mening, hvis du havde fået Lukes navlestreng i hovedet. Midi-chlorians som Anakins far havde ikke været mindre fjollet, hvis Qui-Gon havde stukket sin ladyshaver midi-chlorianmåler ud i snotten på dig. Jar Jar Binks havde ikke været mindre irriterende, hvis hans tunge havde slasket kærligt i retning af dit venstre øre. Og lad os nu ikke give Lucas flere gode idéer.

Åh, ååh

Nej, men det handler jo også mere om oplevelsen…

2) Oplevelsen?! 3D-effekter ser dumme ud. Har teknikken udviklet sig siden 50erne? For det ser ikke sådan ud. Det er fladt og urealistisk, og du skal da have levet et 2D-liv for at få en wow-oplevelse ud af det.

Nå ja, OK da, men det er da meget sjovt, ikke?

3) Det er DYRT. Ikke alene kan du efterhånden komme ud for at skulle betale for hvor i salen, du vil sidde, hvor lang filmen er, og hvornår på dagen du vil se den, du skal også betale ekstra for at få lov til at opleve illusionen af at få props i hovedet. I Imperial i København kan en biografbillet på den måde komme op på 155 kroner! Jeg tror sgu bare, jeg køber DVD’en, så slipper jeg også for brillerne.

Og nu vi taler om brillerne…

Mindre god grund a til at 3D stinker: Det gør mig søsyg.
Mindre god grund b til at 3D stinker: Brillerne er så tætsluttende, at jeg tror, jeg er alene i biografen og er som konsekvens mere højlydt end sædvanlig. Jeg ender med at blive ligesom min far, der ikke bare taler til lærredet, det svarer ham. Åbenbart.
Mindre god grund c til at 3D stinker: Brillerne er tunge, og de strammer, og de får min næseryg til at svede. Biografen burde give mig penge for at tage dem på. Nå.

Sidste år fik jeg den ide, at jeg ville se Tangled, men eftersom jeg ikke kunne finde et eneste sted, der viste den i 2D, blev det ved drømmen.

WTF, filmbranche?!? I kan ikke finde ud af at lave en international service, hvor jeg legalt kan lægge mine penge og til gengæld få lov at se de film og serier, jeg gerne vil se (og derefter beslutte, om jeg vil betale ud af ørerne for DVD’en), men 3D er simpelthen den teknologi, I satser på??

Konklusion: Medmindre Fassbender begynder at spille golf i Prometheus, kommer jeg ikke til at se den – eller nogen som helst anden – film i 3D, og hvis jeg ikke kan vælge mellem 3D og 2D, så får I bare ikke mine penge. Der er alligevel så mange andre ting, jeg kunne bruge pengene på…

… jeg kunne begynde at spille golf, for eksempel.

Tilføjet 10 minutter senere: OK, nu er forsalg til 2D kommet op… Resten af indlægget står jeg ved: NED MED 3D!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *